dissabte, 23 de gener del 2016

Biden: "el PKK és un grup de terror, ras i curt"El vice president dels Estats Units, Joe Biden, demòcrata, ha visitat avui Istanbul on s'ha reunit amb el primer ministre turc, l'islamista conservador Ahmet Davutoglu. Biden ha contradit les declaracions del primer ministre iraquià Haider al-Abadi. El dignatari va assegurar ahir literalment que "No veig cap evidència de que Turquia estigui lluitant contra l'Estat Islàmic. Espero veure'n alguna evidència". Biden, en canvi, ha assegurat que els turcs havien fet "passos molt importants" reblant que aquests, ara, s'acceleraran. El mandatari nord-americà no ha pogut donar ni un sol detall dels passos que Turquia ha donat per lluitar contra l'Estat Islàmic.

De fet, Biden ha acabat actuant com un titella del règim turc. Davotoglu ha dut la roda de premsa en la direcció que Ankara volia i Biden ha entrat de ple en el discurs del govern d'Erdogan."L'IS no és l'única amenaça que existeix pel poble de Turquia, el PKK és igualment una amenaça i en som conscients... és un grup de terror, ras i curt, i el què continuen fent és absolutament ultratjant". De fet Biden ha anat més enllà que mai en el discurs nord-americà els darrers anys: "Estem d'acord amb vostès (en referència als turcs) que, en termes de les seves accions, Daesh*, el PKK** i Al Nusra***... són simplement grups terroristes".

Biden no ha fet, en cap moment referència a les accions de les forces militars i policials turques contra població civil, inclosos menors d'edat, ni les execucions extra judicials ni dels atemptats, sense reivindicar, que beneficien el govern turc. L'única advertència que ha fet, pueril, a Erdogan ha estat que el govern hauria de tenir més cura de la llibertat d'expressió i d'informació i no censurar tan habitualment webs o twitter.

* Acrònim despectiu de l'Estat Islàmic
** Partit dels Treballadors del Kurdistan
*** Marca d'Al Qaida a Síria

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada