dissabte, 23 de gener del 2016

28 ferits, entre ells 18 de molt greus, en l'atac turc contra un edifici a Cizre

Les informacions són encara contradictòries. Coincideixen en que l'exèrcit turc ha llençat un operatiu d'artilleria contra un, o més edificis, de la ciutat de Cizre, al Kurdistan. Les bombes, llençades des d'un helicòpter, han destruït com a mínim un dels edificis del barri de Cudi on hi havia desenes de persones. Segons fonts kurdes es tractava de civils però hi hauria entre ells el co president de l'Assemblea Popular de Cizre. Es tracta de Mehmet Yavuzel, del Partit Democràtic de les Regions (DBP). També ha quedat ferit el sots director del periòdic Azadiya Welat, Rohat Aktas. Segons l'agència estatal Anadolu, recollint la versió del govern, un dels edificis acolliria un taller de fabricació d'explosius "del Partit dels Treballadors del Kurdistan".

El balanç de l'atac és de vint persones ferides de les que, com a mínim deu, ho són d'extrema gravetat. Es dóna la circumstància que, ahir mateix, la policia turca va detenir la co alcaldessa de la ciutat kurda. Precisament les forces especials han bloquejat l'entrada d'ambulàncies a la zona on hi ha els ferits i han protagonitzat un esperpèntic espectacle posant amb la bandera turca i cridant davant d'un dels edificis atacats (Vídeo a Haber 7).

Actualització 24.01.2016: La xifra de ferits passa de 20 a 28 persones. D'aquestes 18 estan en una situació molt greu. La policia té acordonada la zona i no permet passar ambulància. Dos ferits han mort, un d'ells Cihan Karaman. Del segon no se'n coneix el món. Una marxa que, des de Nusaybin, pretenia arribar a Cizre atacada per la policia turca i bloquejada.


Imatges d'aquesta setmana de la destrucció a Cizre, la ciutat du 41 dies en estat de setge

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada