dijous, 1 de juny de 2017

Duran Kalkan, PKK: "Quina és la diferència entre el YPG i el PKK? Tots dos estan lluitant contra el feixisme de l'IS"


El membre del Comitè Executiu del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) Duran Kalkan va parlar amb el canal de notícies de televisió News Channel TV on va definir com a "regateig i la mendicitat" la gira d'Erdogan per diversos estats. "Ell està provant d'encobrir el feixisme, la tirania i el genocidi que implementa l'interior del país, per reunir més suports, per ser aprovat, per implementar encara més aquesta línia. En aquest sentit, la seva és la lògica del comerciant perfecte. Ha presentat tot el que Turquia té, ho posa tot al mercat. Mentre que es vagi contra els kurds, ell està disposat a fer concessions a qui calgui. Ell diu: No parlis contra el genocidi kurd, l'accepta, i et donaré el que vulguis."

I poc es pot esperar dels diferents estats. "El sistema de negació i aniquilació dels kurd és un parany. És un sistema construït sobre la negociació i el benefici mutu dels poders estatistes. Estan jugant un joc, que és l'essència de la mateixa. Li diuen a Erdogan "Vostè pot fer el que vulgui contra el PKK, però no digui res sobre YPG!". Les banderes d'YPG, YPJ i el PYD han estat prohibides a Alemanya. A causa de que Erdogan va anar a Europa i es va negociar. Hom ha de demanar al govern alemany el que van rebre a canvi? Quin és, el guany polític, econòmic que Tayyip Erdogan atorga per la prohibició del YPJ? (...) Els EUA fan el mateix, el Regne Unit i Alemanya, que són tots d'aquesta manera. Però les comandants de les YPJ han estat ben rebudes al Palau de l'Elisi a França. Què va passar? Si l'IS s'acabés demà, els kurds tornarien a ser prohibits? Alguns diuen, "YPG i YPJ no haurien d'estar en la llista de terroristes, però el PKK podria ser-hi" Quina és la diferència entre el YPG i el PKK? Tots dos estan lluitant contra el feixisme de l'IS."

Sobre el futur geopolític a la zona Kalkan creu que "No està clar si les tensions entre els Estats Units i l'Iran es tornaran més profundes, o bé si sorgirà una reconciliació sobre Síria després d'ar-Raqqa. Les dues opcions són possibles. El que és important aquí és que les forces democràtiques desenvolupin la seva unió encara més, utilitzin la seva força millor crear la Síria Democràtica i fer créixer la seva iniciativa. Han d'ampliar la seva àrea d'influència amb la seva pròpia força. Perquè no hi pot haver negociacions perilloses ni càlculs. Es parla d'alguns grups de xoc a Síria, però no tenen cap influència. Fins i tot la influència del règim d'Assad és discutible. Iran i Rússia sí tenen influència. En l'estat actual de Síria, l'única força amb la voluntat política i militar són les SDF.·"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada