dijous, 1 de juny de 2017

Estat Islàmic reconeix la mort del seu muftí en un bombardeig dels EUA

Turki al-Binali, de 34 anys, dirigia la branca de Bahrein* de l'Estat Islàmic (IS, Islamic State) i era considerat gran muftí** de l'IS.Va ser essencial el seu paper a Líbia on va aconseguir atraure molts jihadistes cap a l'IS derivant en l'alçament de Sirte de 2013. Sorprenentment va poder viatjar de Líbia a Síria sense cap problema tot i els suposats controls fronterers. L'estiu de 2015 va aparèixer a la capital de l'IS a Síria, ar-Raqqà on va estar uns mesos fins a retornar a Líbia per a reorganitzar l'IS a l'estat mediterrani. No se sabia que era a ar-Raqqà doncs, encara més sorprenent, havia pogut tornar a entrar a Síria sense problemes.

Al-Binali ha mort en un bombardeig d'avions dels Estats Units en el marc de la coalició internacional contra l'Estat Islàmic, a la pròpia ar-Raqqà. La seva pèrdua suposa un cop "espiritual" per a l'IS al quedar-se sense un profund coneixedor de la xaria.

*Tot i ser natural de Bahrein el 2015 va perdre la nacionalitat.
* Un muftí ( etimològicament "el qui emet una fàtua") és un jurisconsult xaria (llei islàmica) que és autoritzat a donar una resposta jurídica sobre un element de definició (fàtua), és una autoritat religiosa essencial dins els sunnites. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada