dilluns, 23 de febrer del 2015

Tell Hamis a punt de ser encerclada per dos costats

L'ofensiva que es va iniciar dissabte 21 de febrer continua dirigint-se cap a la ciutat de Tell Hamis (cantó de Cizîrê, Kurdistan de Síria). i va tenir com a eix la ciutat de Qamixli des d'on les unitats de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Les conquestes s'han produït a una sèrie de llogarets, en total vint-i-dos, en direcció a Tell Hamis.

Tell Hamis és un bastió del grup Islamic State (IS, Estat Islàmic) des d'on regularment llença atacs a la província d'al-Hasakah a la que pertany. Les YPG estan actualment atacant els pobles de Taweel, Al-Zaaqat i Amnat s'estan acostant constantment Tell Hamis.

La fletxa verda indica l'atac d'YPG i YPJ iniciat dissabte 21. La negra el contratac d'IS d'avui.

Operació coordinada amb l'exèrcit sirià?

Tot i que l'operació per alliberar Tal Hamis no és una operació conjunta entre l'Exèrcit sirià i l'YPG, les dues parts són conscients de la presència de l'altra. Per tan és de suposar certa coordinació. Així doncs, el perímetre nord està sent atacat per l'Exèrcit Àrab Síria en cooperació amb les Forces de la Defensa Nacional (NDF), un grup armat lleial a Bashar al-Àssad. L'atac de l'exèrcit se centra en el poble de Khaza'at al nord.

Tal Hamis esta situat al sud-est d'Al-Qamixli i al nord-est de la capital de la província d'Al-Hasakah. Està envoltat de terreny rural i una gran quantitat de petits pobles propers. Si l'IS el perd no tindran presència a prop de la frontera nord sirià-iraquiana que uneix la província iraquiana de Nínive amb la província siriana d'Al-Hasakah.

Contratac amb els cristians assiris com a víctimes

Davant del perill de perdre Tell Hamis l'IS ha llençat aquesta matinada una contraofensiva creuant el riu Khabour i penetrant a la trentena de poblacions de majoria cristiana de la governació d'al-Hasakah. La milícia cristiana ha hagut de retirar-se i els islamistes amenacen hores d'ara Tell Temir. Les forces especials de les YPG i el total de la milícia cristiana de l'Mawtbo Fulhoyo Suryoyo (Consell Militar Siríac, MFS) es concentren a Tell Temir per poder defensar la ciutat. Òbviament una operació està vinculada amb l'altra.
.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada