diumenge, 15 de febrer del 2015

Un català és a Kobanê

Un grup de voluntaris és a la ciutat de Kobanê. Segons l'agència ANHA es tracta de tres persones procedents d'Itàlia, un hongarès i un català. Es van conèixer el passat l'octubre en les mobilitzacions NO TAV (NO al Treno ad Alta Velocità), NO MUOS (NO Mobile User Objective System - Sistema d'antenes i radars militars estadounidenques). Es van desplaçar fins a Kobanè per tal de conèixer de primera mà la situació de la revolució kurda a Rojava. Han adoptat noms en kurd per tal de protegir la seva identitat. Una vegada fou alliberat Kobanè van poder entrar-hi després d'esperar més d'un mes a la frontera.
L'italiana "Shirvan" ha dit a l'ANHA que "Una de les raons per les quals vaig anar a Rojava és que és una revolució que va canviar molts dels conceptes i en concret la percepció de les dones i també lluitar en general el capitalisme tenia una altra raó per unir-me als fills de Rojava: aprendre com lluitar contra el capitalisme ".

Şoreş (Xoreix), en kurd "Revolució" ha afirmat que vol per proporcionar assistència a Kobanê; la prioritat és obrir un corredor humanitari i també treballar en el camp de la medicina natural i l'agricultura. Xoreix ens ha fet arribar un escrit on explica la seva experiència en primera persona i la trajectòria que l'ha dut a Kobanê així com detalls de la seva relació amb els i les kurds/es.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada