dimecres, 25 de febrer del 2015

Combats a la part nord de la muntanya de Shengal

Continua l'operació de l'aliança de forces kurdes al districte de Sinjar (Kurdistan de l'Iraq). Tant a la muntanya de Shengal com a la ciutat de Sinjar que continua en gran part en mans dels fonamentalistes.

Orhan de Kamber, Apo Hussi i Yavuz Elik de les HPG i Ismail Xidir, d'YBŞ van caure en combat el passat octubre defensant Shengal

Les HPG (Forces de Defensa del Poble), guerrilla del PKK i les YBŞ (Yekîneyên Berxwedanê Şengalê  Unitats de Resistència de Sinjar), milícia yezidi han informat en un comunicat que membres de l'Estat Islàmic (IS) van llençar una nova onada d'atacs contra els llogarets de Bare, Geliyê Shilo, Sîkiniye, Dola Xatune i Shilo el matí del 23 de febrer. Els enfrontaments es van prolongar fins a altes hores de la nit, els grups ISIS es van veure obligats a retirar-se de totes les zones en les que els intents d'atacs després de patir forts cops en els combats.Les forces kurdes van fer retrocedir els fonamentalistes i van conquerir el poble de Sîkiniye, i un lloc turó a Geliyê Shilo va ser presa pel control de les forces de resistència. Segons el balanç d'HPG-YBŞ en els combats van morir nou membres d'IS i tretze van resultar ferits. A part d'aquestos una acció a Suka Jer per part de les HPG va provocar la mort de tres islamistes més. 

Khanasor està entre la muntanya de Sengal i la frontera amb Síria. Extrem esquerra inferior.

D'altra banda les forces peshmerga amb mig miler de membres de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), principal milícia kurda de Síria, van atacar Khanasor. En aquesta operació s'ha tallat la carretera que usava IS per enviar reforços des de les seves bases de Síria cap al districte iraquià de Sinjar. En aquesta operació hi van intervenir avions de la coalició internacional liderada pels EUA. El cap de l'operatiu s'ha limitat a dir que havien conquerit diverses poblacions entre Khana Sor i la frontera siriana. Segons el portaveu peshmerga han "eliminat del tot l'amenaça d'IS sobre la muntanya de Shengal des de Síria".

Khanasor fou conquerida per les forces kurdes de forma precària, pel que es veu, el 19 de desembre de 2.014. El setge sobre la muntanya es va trencar el 17 d'aquell mes en una vasta operació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada