dissabte, 14 de febrer del 2015

Unes 12.000 persones es manifesten pel Kurdistan a Estrasburg

Entre 6.000 i 7.000 kurds/es segons la gendarmeria francesa, més de 30.000 segons els organitzadors, han marxat avui a Estrasburg (Alsàcia) per exigir l'alliberament del seu líder històric Abdullah Öcalan, empresonat a Turquia des de 1999. La xifra més consensuada són més de 12.000 persones com mostren les imatges.
Com tots els anys des del 2.000, molts dels i les manifestants provenien de països veïns com Alemanya, Suïssa i Bèlgica. Enguany alguns van arribar a peu des Berna, Luxemburg i Frankfurt
 
"Exigim l'alliberament d'Öcalan  i la retirada del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan) de la llista d'organitzacions terroristes de la Unió Europea", va dir Hélène Erin, la portaveu dels organitzadors de l'esdeveniment. Yekbun Ararat del Consell Democràtic Kurd de França, considera que Öcalan resta "el líder incontestable del poble kurd" i ha recordat que Turquia "sosté logisticament i política a l'IS de sota mà".
Divendres, una petició gegant per l'alliberament d'Öcalan va presentar "més de 10 milions de signatures" de tot el món i seran lliurades oficialment als representants del Consell d'Europa a Estrasburg .
La desfilada també tenia la intenció de mostrar la solidaritat dels kurds a Europa amb els kurds que lluiten contra l'Estat Islàmic (EI) a Síria i l'Iraq, va dir Erin. "Atès que la resistència a Kobanê i a Sinjar, la visió sobre els kurds ha canviat. Abans quan demanavem una cita amb els polítics era molt difícil. I ara són els polítics que sol·liciten per rebre'ns ". El president francès, François Hollande en particular va rebre diumenge passat per primera vegada a representants del Partit de la Unió Democràtica (PYD), la principal organització dels kurds sirians que va derrotar els gihadistes de l'IS a Kobané. Aquest dimarts Hollande rebia també el president del Govern Regional del Kurdistan de Iraq, Masud Barzani.

Reportatge audiovisual de France 3 sobre la manifestació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada