dijous, 19 de febrer del 2015

Les YPG i YPJ ja controlen 242 poblacions de Kobanê i ar-Raqqà

L'ofensiva iniciada el passat 27 de gener des de la ciutat de Kobanê (Rojava, Kurdistan de Síria) ha continuat esclafant les línies de defensa dels islamistes. Segons l'observatori SOHR ja són 242 les poblacions les que han estat conquerides per les forces encapçalades per les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ.Mapa de @MarMonmonier. La fàbrica Lafarge és entre Hamadun i  Xerib Hishq

La majoria d'aquestes viles formen part del cantó de Kobanê però comença a ser important la penetració a la veïna província d'ar-Raqqà on dinou poblacions han estat conquerits. A part de les YPG i les YPJ hi estan participant les unitats peshmerga i forces properes a l'Exèrcit Sirià Lliure (FSA) com ara la Liwa Thuwwar al-Raqqa (Brigada dels Revolucionaris d'ar-Raqqà), els Kata'ib Shams al-Shamal (Batallons del Sol del Nord), i Jabhat al-Akrad. També estan essent fonamentals els atacs aeris d'avions de combat de la coalició internacional encapçalada pels EUA.


 Unitat de combat kurda a la fàbrica Lafarge. Foto @jackshahine

En el front est, les YPG són a 25 quilòmetres de Tell Abyad ciutat on els fonamentalistes s'estan fortificant. Els enfrontaments al sud tenen lloc al voltant de la fàbrica de ciment de Lafarge al nord-oest d'Ein Essa a la província d'ar-Raqqà. La fàbrica és situada a 55 quilòmetres de la ciutat de Kobanê. Fa ja una setmana que els islamistes defensen amb ungles i dents la posició de Lafarge. A part, les YPG i els seus aliats van ser capaços d'arribar a la carretera entre al-Hasakah i Alep. Actualment controlen més de 35 quilòmetres de la mateixa

Finalment, al front oest, les milícies lluiten encara al cantó de Kobanê però són molt a prop de la ciutat de Jarablus que també està essent fortificada pels islamistes i han arribat al riu Eufrates.

Per tot plegat les YPG i YPJ controlen ara mateix 2.000 quilòmetres quadrats a la zona de Kobanê i voltants. Enmig  en bastions de SI, el que va matar a 8 combatents de la SI.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada