dimecres, 25 de febrer del 2015

YPG conquereix dues poblacions i rodeja una altra a Kobanê

L'ofensiva iniciada el passat 27 de gener des de la ciutat de Kobanê (Rojava, Kurdistan de Síria) segons l'observatori SOHR ja són 225 les poblacions les que han estat conquerides per les forces encapçalades per les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ).A més una vintena de poblacions de la província d'ar-Raqqà també estan sota control d'YPG/J i l'Exèrcit Lliure Sirià. Per tot plegat les YPG i YPJ controlen ara mateix 2.000 quilòmetres quadrats a la zona de Kobanê i voltants.


Les darreres poblacions conquerides han estat el poble de Kuneftar ahir al vespre. Aquesta població està al sud de Kobanê i també al sud de la plana de Shuyukh que és on l'Estat Islàmic ha fet convergir les seves forces en retirada des de finals de gener. La plana està servint a l'IS per crear una zona tampó de protecció de Jarablus.

L'altra població conquerida fa unes hores ha estat Beyadiye, el front oest. En aquest cas és una població a 35 quilòmetres de Kobanê i a només 5 de Jarablus. Entre les dues operacions l'IS ha perdut sis dels seus membres. Segons l'agència ANHA aquestes operacions s'han combinat amb un atac a Chelebiye, a l'est de Kobanê, on les YPG han abatut setze membres del grup extremista musulmà sunnita. Hores d'ara Chelebiye està sota setge de les forces kurdes que han ocupat un turó dels voltants. Pel que fa a l'oest el front s'ha estabilitzat a Bedirxane, en ruta cap a Tell Abyad. Finalment, al sud, continua des de fa gairebé dues setmanes el setge a la fàbrica de ciment de Lafarge on IS s'ha fortificat.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada