dissabte, 14 de febrer del 2015

El dirigent de Die Linke demana l'alliberament d'Öcalan

Gregor Gysi és el dirigent del partit d'esquerra alemany Die Linke. Des de l'any 2005 és el portaveu parlamentari de Die Linke. Ha estat contundent en unes declaracions a Hamburg (Alemanya) “Abdullah Öcalan és un símbol, i no només els kurds demanen el seu alliberament, sinó molts d'altres. Nosaltres, també, ho fem. Ha estat pres 16 anys. Ja n'hi ha prou". El dirigent alemany ha qualificat Öcalan de "líder popular".

 Confusió sobre les armes

Gysi també ha criticat el govern alemany per donar armes a les Forces Peshmerga de l'Iraq però no a les YPG de Síria quan estan lluitant plegats. De fet Die Linke té una certa confusió al voltant de la qüestió doncs, en principi, s'oposen a l'entrega d'armes; el mateix passa amb l'esquerra sueca. On sí ha estat molt clar el partit alemany és en demanar que el PKK sigui tret del llistat de grups terroristes de l'Unió Europea.

Què és Die Linke?

Die Linke (L'Esquerra en alemany) va néixer l'any 2.007 fusionant dues formacions. Una d'elles era el PDS, partit creat el 1990 i hereu del SED. El partit  Partit Socialista Unificat d'Alemanya (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands, SED) era el partit que va gestionar la República Democràtica Alemanya entre 1.949 i 1.990. Die Linke forma part del Partit de l'Esquerra Europea on hi ha la catalana Esquerra Unida i Alternativa. Té 64 dels 622 escons del Bundestag.

Cristina Torrent

Més sobre Die Linke i el Kurdistan:

Deu diputats alemanys reclamen que es deixi de perseguir el PKK
Conferència sobre el Kurdistan sirià al Parlament Europeu
Delegació internacional a Kobanê


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada