diumenge, 22 de febrer del 2015

Les YPG expulsen a IS d'una vintena de poblacions al cantó de Cizîrê

L'ofensiva es va produir durant el dia d'ahir i va tenir com a eix la ciutat de Qamixli des d'on les unitats de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Les conquestes s'han produït a una sèrie de llogarets, en total vint-i-dos, en direcció a Tell Hamis. Les YPG han facilitat el nom de vint de les poblacions d'on els fonamentalistes s'han retirat.

L'activació del front a Qamixli, de forma ofensiva, per part de les YPG coincideix amb un atac en tota regla sobre el cantó de Kobanê com a mínim en quatre fronts simultanis (Shiyukh, Qara Qawzaq, la fàbrica Lafarge i Tell Abyad).

Qamixli forma part del cantó de Cizîrê, un dels tres en que està dividit el Kurdistan sirià essent els altres dos Kobanê i Efrîn. El valor de l'operació està per determinar doncs ja el setembre les YPG van conquerir 14 poblacions a la mateixa zona perdent-les més tard. El front de Tell Hamis ha estat molt disputat des de fa mesos i ja el comandant Sipan Hemo va advertir que la ciutat era un feu operatiu pels islamistes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada