dissabte, 7 de febrer del 2015

Unes 150 persones es solidaritzen amb el Kurdistan a BarcelonaUnes 150 persones s’han concentrat avui, 7 de febrer, al Consolat de Turquia de Barcelona en solidaritat amb el Kurdistan i, concretament, amb la regió kurda de Kobanê, Síria.

La concentració ha tingut l’adhesió més de vint d’entitats entre les que hi havia les formacions polítiques CUP, EUiA, Reagrupament i Solidaritat i els sindicats Comissions Obreres i l'Intersindical-CSC. En els diferents parlaments del Comitè, en català (Coni Docolomansky i Hèctor Martínez) i kurd (Dara Zagros), s’ha destacat el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê, també el procés revolucionari a la zona del Kurdistan sirià en el marc del confederalisme democràtic.
                                          


                                           

Coni Docolomanski i Hèctor Martínez han parlat en nom de KurdisCat

Les mobilitzacions internacionals, impulsades pel Kongreya Civaken Demokratîk a Kurdîstanî yen Ewropa (KCD-E) es basen en 3 eixos:

- una crida en solidaritat amb la situació de Kobanê (Síria) i Sinjar (Iraq), en setge per part dels fonamentalistes islàmics de l’Estat Islàmic (IS)

- que s'aixequi la prohibició de la Unió Europea sobre el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) kurd i l’alliberament d’Abdullah Öcalan

- reivindicar i donar suport al paper de la dona en el moviment kurd.

KurdisCat ha presentat la seva nova campanya per recollir ajuda cap als refugiats de Kobanê. Coordinada amb la Mitja Lluna Kurda (Heyva Sor) l'acció compta amb desenes de punts de recollida catalans on es poden donar medicines, diners i sobretot material infantil: bolquers, farinetes i llet. En aquest sentit s'ha fet una crida a la nostra societat a donar un pas endavant per ajudar al Kurdistan.

 

               Dara Zagros ha fet el parlament de KurdisCat en llengua kurda

La concentració s’ha dissolt amb els parlaments de KurdisCat on s’ha agraït la presència als assistents i s’ha destacat que molts d’ells eren catalans. Cal pensar que la majoria de mobilitzacions per Kobanê a Europa les protagonitzen kurds exiliats. D’aquesta manera la nació catalana mostra el seu tarannà internacionalista. Tanmateix hi ha assistit kurds residents a Catalunya que han agraït profundament la mobilització.

Kobanê va proclamar la seva autonomia dins de Síria el passat 26 de gener i és un petit enclavament kurd a la frontera amb Turquia. Després des mesos d’atacs, el passat 15 de setembre el grup fonamentalista Estat Islàmic (IS) va trencar la línia de front a la regió Síria de Kobanê i va posar setge a la ciutat. Els grups kurds d’autodefensa de Kobanê han posat una heroica resistència tot i la inferioritat numèrica i d’armes. Quatre mesos després les forces kurdes han trencat el setge i hores d'ara han recuperat una setantena de poblacions del cantó o regió de Kobanê.

Kurdistan ja no camina sol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada