dissabte, 21 de febrer del 2015

El representant del Govern del Kurdistan iraquià visita Euskadi

Daban Shadala, representant del govern regional del Kurdistan a l'estat espanyol ha conclòs el seu viatge oficial a Euskadi, on ha estat rebut per la presidenta del Parlament Basc Bakartxo Tejeria Otermin i ha mantingut diverses reunions amb les institucions oficials que treballen en matèria d'ajuda humanitària i cooperació internacional.

El primer dia del seu viatge Shadala es va reunir amb el director d'Agència Basca de Cooperació per al Desenvolupament Paul Ortega per parlar d'un possible projecte d'ajuda humanitària. Les ONG d'Euskadi i la regió del Kurdistan de l'Iraq ja han començat a treballar en el projecte que consistiria en construcció d'una escola per als nens refugiats i desplaçats i seria finançat conjuntament pel govern kurd i l'Agència Basca de Cooperació per al Desenvolupament.

El segon dia del seu viatge el representant va ser rebut per la presidenta del Parlament basc Bakartxo Tejeria Otermin. Shadala va transmetre l'agraïment del govern regional kurd de l'Iraq al Parlament Basc pel seu suport expressat en la declaració institucional de solidaritat aprovada per unanimitat en el ple del 16 d'octubre 2014. La presidenta va expressar la seva solidaritat amb els refugiats i les minories ètniques que pateixen repressions brutals de l'Estat Islàmic i el compromís de suport humanitari del govern basc per afrontar aquesta crisi sense precedents: "Ens veiem afectats per la crisi econòmica i lamentablement no podem proporcionar tanta ajuda humanitària com ens agradaria, però els asseguro tot el nostre suport, ajudarem en tot el que podem a afrontar aquesta catàstrofe humanitària. Aquesta és la qüestió de drets humans, drets fonamentals i ajuda humanitària. "

A més, durant el seu viatge Daban Shadala ha mantingut diverses reunions amb els departaments de cooperació internacional de les diputacions forals d'Àlaba i Biscaia i l'Ajuntament de Bilbao per informar-los sobre la crisi humanitària i estudiar possibilitats de desenvolupar projectes d'assistència.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada