divendres, 29 de setembre del 2017

Acte a Barcelona 'Kurdistan, el poble del sol'

El dia internacional de la dona treballadora va ser proposat per la socialista Clara Zetkin el 1910. Set anys després, la protesta d’aquest dia va marcar l’inici de la Revolució de Febrer. Alexandra Kolontai va escriure: “El 1905 no hi havia cap cantonada on, d’una manera o altra, la veu d’una dona parlant sobre sí mateixa i demanant nous drets no es fes escoltar

La Llibreria La Central vol posar èmfasi en algunes figures femenines rellevants o anònimes -sovint obviades o convertides en meres anècdotes- que van participar en algunes de les principals revoltes que han marcat la història contemporània. Madame de Staël, Olympe de Gouges, Louise Michel, Rosa Luxemburg, Alexandra Kolontai, la Pasionaria, Angela Davis i tantes altres. Dones que van resistir a la submissió i es van erigir exemples combatius amb totes les seves llums i ombres. Ens conviden a llegir-les, a descobrir-les plegades i a despertar el nostre esperit feminista i revolucionari en cinc sessions que ens portaran de França al Kurdistan, passant per la Rússia revolucionària i la lluita pels drets civils als Estats Units.

En aquest sentit Kurdiscat i La Central hem organitzat conjuntament la sessió del 7 de novembre. Sota el nom 'Les guerrilleres kurdes'. S'hi llegirà el llibre Kurdistan. El poble del sol. Una història política, de Jordi Vázquez L'acte comptarà amb l'activista kurda Zerin Baybasin.

L'acte s'iniciarà a les 19:30 i acaba a les 21 hores. Està emmarcat en el Gabinet de lectura 'Dona i revolució'.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada