dilluns, 4 de setembre del 2017

Balanç d'agost de 2017 de les YPGLes nostres forces de defensa de Rojava (Unitats de Defensa Popular (YPG) i Unitats de Defensa de la Dona (YPJ)) van liderar les Forces Democràtiques de Síria (SDF) en la lluita contra l'IS (Estat islàmic) en el marc de l'Operació d'alliberament de Raqqà, que va alterar els plans dels enemics a l'agost de 2017.
- L'exèrcit ocupant turci les bandes recolzades pels turcs van dirigir les posicions militars d'YPG / YPJ, llars i camps de civils 158 vegades. L'exèrcit turc i les bandes van utilitzar panzers, morters, obusos i armeria pesada.

- Avions de guerra i avions turcs van creuar la frontera de Rojava 8 vegades i van espiar les regions.

- L'exèrcit ocupant turc va creuar dues vegades la frontera i va entrar a territori de Rojava (Kurdistan sirià).

- L'exèrcit ocupant turc i les bandes aliades han atacat les nostres forces dues vegades.

- 7 civils van resultar ferits a causa dels bombardejos de l'exèrcit turc ocupant.

- A causa dels bombarders d'artilleria de l'exèrcit turc ocupant i de les bandes afiliades, les propietats de la població civil es van deteriorar, i les seves cases i camps van ser destruïdes i cremades.

Les forces de YPG-YPJ van respondre aquests atacs en 34 casos que van resultar:

- 6 membres de l'exèrcit turc han estat assassinats.

- S'ha destruït un tanc, un vehicle carregat de bombes, un camió DShK (vehicle amb metralladora) i una excavadora pertanyent a l'exèrcit turc. Una altra dragadora de l'exèrcit ocupant turc i un vehicle han estat danyats.

- 2 aeronaus de vigilància turques van ser abatudes i confiscades per les nostres forces.

- 4 dels nostres camarades van caure màrtirs el mes passat a Efrîn com a resultat dels bombardejos de l'exèrcit ocupant turc.

Operació Raqqà

Les nostres forces d'YPG i YPJ van participar activament en l'operació d'alliberament de Raqqà contra IS a l'agost.

Els principals resultats de l'operació a l'agost són els següents:

- El 65% de Raqqà ha estat alliberat.

- Les unitats especials d'SDF van rescatar prop de 2.000 civils que estaven detinguts per les bandes i els van portar a zones segures.

- 9 barris alliberats de l'IS a l'agost. Els barris alliberats són l'antic de Raqqà, Nazlat Shehade i Hisham bin Abdulmelik al sud de la ciutat, El Kerîm al nord-oest de Raqqà, al-Darayeh a l'oest, i els barris Mehdî, el-Refqa, Mensur, Reshîd a la part oriental de la ciutat.

- Les columnes occidental i oriental de Raqqà s'han reunit aquest mes.

- 1.244 membres de l'IS han estat assassinats, mentre que desenes d'altres membres de les bandes han estat ferits. 76 cadàvers són en poder dels combatents.

- S'han capturat 3 membres de la banda.

- 28 vehicles bomba carregats han estat destruïts pels lluitadors abans que poguessin arribar al seu destí.

- S'ha destruït un taller per a mines improvisades, una fàbrica per a la preparació de vehicles carregats de bombes, 3 vehicles militars, 3 DShK 12.5 i DShK 23, mentre que un avió ha estaT abatut.

- Aquest mes, els nostres lluitadors es van apoderar de moltes armes i municions. Els tallers que es van utilitzar per a la creació de mines i morters també han quedat sota el control dels combatents.

- S'han descobert 3 túnels utilitzats per les bandes, i les unitats especials van desactivar les mines a les regions alliberades.

Durant l'operació d'alliberament de Raqqà a l'agost, 101 dels nostres lluitadors, inclosss dues lluitadores del YPJ, van caure màrtirs durant la seva lluita heroica, i altres 8 dels nostres lluitadors també van caure màrtirs en batalles amb IS a Shaddadi.

5 dels nostres lluitadors, una lluitadora de YPJ entre ells, van perdre la vida a causa d'accidents i altres 3 a causa de malalties.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada