dissabte, 30 de setembre del 2017

Les SDF inicien la marxa sobre Markadah i avancen 25 km

Les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) van iniciar dijous 28 de setembre la marxa cap a Markadah. La localitat és situada a l'extrem nord-est de la província de Deir ez Zor. També és propera a Shaddadi, la població que va marcar durant mesos el front al sud d'al-Hasakah.

Des de els pobles d'Inad i Sinad, una columna de milicians/es han iniciat la marxa cap a Markadah. Han assegurat 25 quilòmetres i expulsat l'Estat Islàmic de Bir Nifakh. Cinc cadàvers d'islamistes han estat incautats així com un arsenal de l'IS. L'objectiu de les SDF és expulsar els ocupants de la riba del riu Khabour que, fa tres anys, va ser escenari d'un massiu assalt contra les viles cristianes assíries del Khabour.

Les SDF es troben ara, aproximadament, a uns quatre quilòmetres de Markadah. Amb aquesta ofensiva les SDF duen a terme, sumltàniament, quatre campanyes: la d'ar-Raqqà (dins de la ciutat i a l'est de la mateixa), la de la zona industrial de Deir ez Zor, l'eix Koniko/Suwar i la de Markadah. Tot plegat suposa un alt risc de divisió d'efectius i extensió dels fronts.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada