diumenge, 10 de setembre del 2017

L'escola del camp de Newroz obre malgrat la negligència de les ONGs internacionals

El Comitè de Formació de la Comunitat Democràtica va preparar 10 classes a l'escola Màrtir Jamal Sarhad al camp de refugiats de Newroz per als refugiats yezidi, mentre que les organitzacions ONG internacionals continuen ignorant el sofriment dels refugiats.

Simultàniament, al nou curs acadèmic, el Comitè de Formació de la Comunitat Democràtica, va preparar 10 classes a l'Escola Màrtir Jamal Sarhad al camp de refugiats de Newroz, a la ciutat de Dêrik, al cantó de Qamishlo, a la regió de Cizîrê, on els estudiants de yezidi seran rebuts per segon any consecutiu.

Paral·lelament, l'administració escolar es prepara per acollir el nou curs acadèmic, ja que va començar a rebre i registrar els nous estudiants el dia sisè mes del mes de setembre, mentre que els estudiants començaran a anar a les escoles immediatament després del registre.

El comitè de formació de la Societat Democràtica va proporcionar tot el necessari al campament de Newroz durant els anys anteriors per ensenyar als nens mitjançant la preparació dels professors, els llibres i les necessitats dels nens i l'escola.

Durant l'any en curs, segons l'administració de l'escola, s'espera que l'escola del màrtir Jamal Sarhad rebi uns 400 alumnes de primer grau a través del setè grau. Els alumnes rebran el pla d'estudis preparat pel Comitè d'Educació de la Societat Democràtica, a més del kurd, l'arab i l'anglès. Setze professors de totes les especialitats que han rebut cursos de formació durant l'estiu.

A més, es preparen classes per a nens en la fase preparatòria (etapa infantil) i els estudiants es rebran en dos torns al matí i al vespre.

Cal destacar que el camp Newroz rep el nou curs acadèmic i, des de la seva creació, cap ONG ha prestat assistència en l'àmbit de l'educació, excepte per al Comitè de Formació de la Comunitat Democràtica, confirmat pels administradors de l'escola del camp Newroz malgrat la necessitat dels estudiants per a peces de vestir, estacionaris i bosses.


Olva Haj Mansour, Renas Hemo, ANHA

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada