dimarts, 12 de setembre del 2017

Barzani: "ningú, excepte la gent de Kirkuk, ha de decidir el futur de Kirkuk"El president del Kurdistan iraquià, Masud Barzani, ha realitzat avui una trobada de pes amb els representants dels sectors religiosos i ètnics de la ciutat kurda de Kirkuk, a l'Iraq. El dirigent del Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) ha afirmat que "ningú, excepte la gent de Kirkuk, ha de decidir el futur de Kirkuk i la seva regió". En aquest sentit el Consell Provincial, per majoria, ha optat per afegir-se al referèndum de secessió del 25 de setembre i Barzani ha afirmat que "ho respectem" afegint que altres zones de l'Iraq podrien seguir aquesta via.

Davant les provocacions d'aquest cap de setmana per part de paramilitars xiïtes retirant banderes kurdes o grups pro turcs de turcmans, el president ha dit que no perdran ni un minut en "amenaces puerils". Els qui fan aquestes amenaces, ha dit, han de veure cap el passat, a la història i aprendre-hi.

Barzani s'ha compromès a respectar les diferents minories de la regió, procedent de programes d'arabització del Baas o arribades al segle XVI. Cercarà un equilibri i els hi cedirà llocs de pes així com un autogovern provincial. En canvi ha mostrat alta determinació respecte a les amenaces dels imperialistes àrabs hereus del Baas: "No tenim cap intenció de començar una lluita. Però tenim dret a defensar-nos. Aquells que comencin una guerra que esperin una resposta".

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada