dimecres, 27 de setembre del 2017

El Parlament iraquià aprova una desena de mesures de força contra el Kurdistan

La cambra defineix com a "inconstitucional i invàlid" el referèndum del 25 de setembre. Afirma que el primer ministre, Haider al-Abadi, com a comandament en cap de l'exèrcit "té permís exprés i l'obligació d'enviar les forces de seguretat als territoris disputats, incloent-hi Kirkuk". Pel que fa al governador d'aquesta província "totes les accions seran dutes a terme per treure'l del càrrec".

"Amb l'ajuda dels estats veïns" (Turquia, Iraq i Síria) ordena el tancament dels passos fronterers. També crida a aquests estats a no comprar petroli del Kurdistan iraquià. I a la resta d'estats els ordena que tanquin els seus consolats a territori kurd.

Curiosament el parlament, que fins ara ha ignorat els dos milions de refugiats que acull el Kurdistan els ordena que retornin a les seves cases i s'imposa l'obligació de fer-les habitables. Poc, o res, ha fet Bagdad fins ara per aquests desplaçats interns.

L'objectiu del govern kurd és iniciar converses amb Bagdad sobre el futur. El parlament, però, ha resolt que "sota cap circumstància s'establirà cap diàleg sense que els resultats del referèndum unilateral siguin cancel·lats".
 
En gris zona marcada dels "territoris en disputa"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada