divendres, 22 de setembre del 2017

Declaració de l'HDP: "Instem al Govern de Rajoy a respectar el dret del poble català a votar i a acabar amb l'opressió contra els representants de la comunitat autònoma"
Text íntegre de la declaració del Consell Executiu Central del Partit Demòcrata dels Pobles (HDP) en la solidaritat amb el poble de Catalunya i pel "Referèndum de la Independència":

"Primer, 712 alcaldes de Catalunya, que van recolzar el referèndum, han estat processats i cridats a declarar; a continuació, mitjançant incursions a impremptes, es van confiscar els sobres de vots, les urnes i els fullets d'informació que s'utilitzaran en el referèndum. Les seus de diaris també van patir incursions policials, s'ha impedit fer notícies sobre el referèndum i s'han tancat planes d'internet.

Com si la confiscació del pressupost constitucional de la Generalitat per part del govern central no fos suficient; la policia espanyola, d'acord amb les instruccions del Govern de Rajoy, va atacar els edificis de la Generalitat de Catalunya i va detenir a 14 funcionaris públics. L'edifici del partit d'esquerres catalanes CUP també fou entre els llocs que es van atacar.

El Partit Demòcrata dels Pobles vol destacar que recolza el dret del poble català a l'autodeterminació, dient:

"La prevenció, per la força, de l'expressió de la voluntat popular mai és acceptable.

Els drets constitucionals de la comunitat autònoma de Catalunya no es poden suspendre amb pretext d'evitar el referèndum".

L'HDP vol subratllar, una vegada més, que continuaran estant al costat del Poble català, el Parlament Autonòmic de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i els partits polítics oprimits.

Instem al Govern de Rajoy a respectar el dret del poble català a votar i a acabar amb l'opressió contra els representants de la comunitat autònoma.
Versió en turc

Versió en anglès

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada