dissabte, 20 de gener del 2018

Acadèmics internacionals: "Un atac contra els ciutadans pacífics d'Efrîn és un flagrant acte d'agressió contra una regió i població pacífica i governada democràticament"

Nosaltres, els acadèmics sotasignats i activistes de drets humans, insistim en que els líders de Rússia, Iran i els Estats Units garanteixin que Turquia no trenqui la sobirania de les fronteres sirianes i que  la gent d'Efrîn a Síria pugui viure en pau.

A Efrîn, la població majoritàriament kurda, és una de les regions més estables i segures de Síria. Amb molt poca ajuda internacional, Efrîn ha acollit tants refugiats sirians en els últims cinc anys que la seva població s'ha duplicat a 400.000. Efrîn està ara envoltat d'enemics: grups jihadistes recolzats per Turquia, al-Qaida i la pròpia Turquia.

El president turc Recep Tayyip Erdogan ha amenaçat amb atacar els socis kurds dels Estats Units, les kurdes YPG o les Unitats de Protecció Popular, amb les quals els Estats Units s'han aliat contra IS. Turquia acusa a YPG de ser "terroristes" tot i el llarg historial de YPG de crear consells governamentals locals democràtics a cadascun dels pobles que ha alliberat de l'IS i les seves reiterades afirmacions que no tenen interès a Turquia i que volen funcionar només com a força de defensa dels kurds sirians i altres ètnies que viuen a la Federació Democràtica del Síria del Nord (DFNS), també conegut com "Rojava", que inclou Efrîn.

Turquia ha acumulat una enorme força militar a la frontera d'Efrîn i el president Erdogan ha promès atacar el cantó controlat per kurd amb tota la seva força, aniquilant un enclavament pacífic i posant en perill a milers de civils i refugiats, tot a la recerca de la seva venjança contra el Kurds.
Un atac d'aquest tipus contra els ciutadans pacífics d'Efrîn és un flagrant acte d'agressió contra una regió i població pacífica i governada democràticament. Turquia no pot dur a terme tal atac sense l'aprovació de Rússia, l'Iran i Síria, i la inacció dels Estats Units per aturar-la. El poble kurd ha suportat la pèrdua de milers d'homes i dones joves que es van unir a les YPG i la força de les dones de les YPJ per alliberar el món de l'IS. Els EUA i la comunitat internacional tenen, ara, l'obligació moral d'estar darrere del poble kurd. Fem una crida als funcionaris dels Estats Units i la comunitat internacional per garantir l'estabilitat i la seguretat d'Efrîn i evitar una major agressió turca des de la Síria i la frontera siriana.

Signat,

Noam Chomsky, professor emèrit de MIT

Michael Walzer, Institut d'Estudis Avançats, Universitat de Princeton, Professor Emèrit

Charlotte Bunch, professora distingida d'estudis de dones i gènere, Rutgers University

Todd Gitlin, sociòloga i càtedra, Programa de doctorat en Comunicacions, Universitat de Columbia

David Graeber, professor d'antropologia de la London School of Economics

Nadje Al-Ali, professor d'estudis de gènere, SOAS University of London

David Harvey, professor distingit d'Antropologia i Geografia, Centre de Postgrau CUNY

Michael Hardt, filòsof polític i professor de literatura de la Universitat de Duke

Marina Sitrin, professora adjunta de Sociologia, SUNY Binghamton

Ann Snitow, activista i professora associada, New School

Bill Fletcher, Jr., expresident del Fòrum de TransAfrica

David L. Phillips, director del Programa sobre construcció i drets de la pau, Universitat de Columbia

Joey Lawrence, fotògraf i realitzador

Meredith Impost, escriptor i organitzador, Amèrica del Nord Rojava Alliance (NARA)

Debbie Bookchin, periodista i autor, NARA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada