dilluns, 8 de gener del 2018

Consell Nacional dels Kurds de Síria: "Volem una Síria federal i democràtica on els kurds siguin reconeguts com la segona nacionalitat més gran"

El líder del Moviment de Reforma Kurda i del Consell Nacional dels Kurds de Síria (Encûmena Nistimanî ya Kurdî li Sûriyê, ENKS), Feysel Yusuf ha afirmat "Volem una Síria federal i democràtica on els kurds siguin reconeguts com la segona nacionalitat més gran".

Feysel Yusuf, líder del moviment de la reforma kurda d'ENKS, va parlar amb el Kurdistan 24 sobre els continguts d'una reunió del mes passat entre el seu partit i una delegació russa a la ciutat de Qamishlo, el Kurdistan sirià (Rojava). "La delegació de Rússia va demanar la nostra visió de la fase post terrorista a Síria i, al seu torn, vam presentar les nostres percepcions sobre el futur de Síria", va dir Yusuf.

"Volem construir una Síria democràtica i federal on es preservin els drets de tots els components de Síria, i els kurds són reconeguts com la segona nacionalitat més gran de Síria a causa de la nostra població", va afegir.

Segons Yusuf, el seu partit no "exigeix ​​un estat independent", sinó que vol contribuir a una Síria democràtica que "garanteixi els drets del poble kurd". Va revelar que la delegació russa va confirmar els preparatius per celebrar una conferència general siriana "on no hi ha cap partit exclòs" per redactar una nova constitució que respecti els drets de tots els sirians.

Tanmateix, va dir que no havia enviat cap invitació per part de Moscou a l'ENKS per assistir al proper Congrés Nacional de Diàleg Sirià, programat per al 29-30 de gener a la localitat turística del Mar Negre de Sochi.

"La conferència que se celebrarà a Sochi es dedicarà a la fase de la postguerra a Síria, la redacció d'una constitució que garanteixi els drets de tots els membres de la societat siriana", va explicar una declaració de ENKS després de la reunió de desembre amb la delegació de Rússia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada