dissabte, 20 de gener del 2018

Primeres hores d'intervenció turca contra Efrîn amb 7 morts i 17 ferits

L'operació terrorista turca va iniciar-se ahir 19 de gener amb un perfil baix. Una vintena de vehicles van transportar islamistes d'Idlib cap a Kilis travessant territori turc. D'aquesta manera, com ja havien anunciat les YPG, Assad podrà entrar a idlib, el darrer baluart de l'oposició, que serà abandonat a la seva sort per Erdogan. Igual que va fer a Alep i d'altres punts a canvi de conquerir Jarablus o Azaz entre la inoperància d'Assad.

A Efrîn fa dies que plou i el sol està enfangat. Malgrat això, des d'Azaz i Al Bab columnes de pro turcs van atacar la regió de Shehba, situada entre Manbij i Efrîn. A Mare van topar amb les línies defensives de Jaish al Thuwar (JaT, Exèrcit dels Revolucionaris). Els pobles d'Hezwan i Ziwan van ser víctimes dels atacs de les hordes d'Erdogan. Els mercenaris, però, es van retirar derrotats per Jaish al Thuwar, amb suport de Jabhat al-Akrad, amb 4 morts i 5 ferits. Les forces aliades fins i tot van contratacar contra posicions turques a Mare i al Bab.

Una segona columna turca va atacar el llogarets de Şexaqi i Tiwes, al nord-est d'al Bab. Els mercenaris d'Erdogan es van retirar amb dues baixes mortals i 12 ferits. Tot plegat enmig d'atacs d'artilleria sobre Efrîn. Les bombes terroristes turques van caure sobre les zones civils de Rajo, Sherawa, Bilbile i Shiye, al cantó kurd, i Herbel, Um El-Hosh i Tel Rifa'at, al nord d'Alep.


Logo de Jaysh al Thuwar, la força d'oposició siriana secular que està aturant les primeres hores d'invasió turca

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada