dijous, 4 de gener del 2018

Balanç militar del 2017 de les SDF


Nou-cents seixanta-vuit lluitadors de les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF)  van perdre la vida el 2017 en la guerra contra Estat Islàmic (Islamic State, IS) a les províncies de Raqqa i Deir ez-Zor i van lluitar contra les forces turques a Rojava occidental, segons va anunciar la força armada el dimecres.

En la campanya contra IS a Raqqa, 793 combatents de l'SDF van morir i altres 1.685 ferits. La ciutat de Raqqa, l'antiga capital de l'anomenat califat del grup islamista, va ser declarada alliberada el 20 d'octubre.

A la província oriental de Deir ez-Zor, 162 combatents d'SDF van morir i altres 416 van resultar ferits. La força armada kurd YPG va anunciar la derrota de l'IS a l'est del riu Eufrates a principis de desembre, però les operacions militars continuen al nord de la província.

La força va declarar que van matar 7.027 militants d'IS i van capturar a 1.397 altres presoners de guerra.

SDF liderada per les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) ha estat l'aliat principal de la coalició liderada pels Estats Units al nord de Síria, rebent formació, suport i subministrament dels socis multinacionals.

Les SDF van afirmar que continuen esforçant-se per "crear una força de guerra professional" per tal de protegir la població del Sistema Federal Democràtic del Síria del Nord, comunament coneguda com Rojava.

La força dirigida pels kurds controla una quarta part del territori sirià. SDF va dir que a través de les seves ofensives militars durant tot l'any, van estendre les seves fronteres cap a l'Iraq al sud-est i el riu Eufrates al sud mentre protegien les seves fronteres nord i occidental contra "l'estat turc ocupant i els grups terroristes sota el seu control".

El SDF va reportar 920 atacs per Turquia i els seus aliats sirians a la part occidental del cantó de Rojava, Efrîn, així com al voltant de Manbij i Kobanê durant tot l'any que va causar morts civils i danys a les cases i camps.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada