dilluns, 29 de gener del 2018

El principal partit de l'oposició denuncia que a Turquia els jutges reben ordres del govern fet que inhabilita la democràcia


El sistema judicial de Turquia ha estat assumit per l'autoritat política, ha afirmat el líder de l'oposició principal del Partit Popular Republicà (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, al·legant que els membres del poder judicial "reben ordres" per part del govern del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP).

"No hi ha justícia a Turquia, ningú no s'atreveix a parlar de la justícia", va dir Kılıçdaroğlu el 28 de gener, dirigint-se a la convenció de l'organització juvenil del seu partit a Ankara. "El poder judicial s'ha rendit a l'autoritat política. El poder judicial no pren decisions en línia amb l'estat de dret i la consciència. Esperen una instrucció del palau [presidencial] per determinar quin tipus de decisions han de fer. Conec els advocats que influeixen [en el procés judicial]. Aviat revelarem els seus noms. Sabem molt bé quins advocats van acudir com a representants de qui ".

Criticant la situació actual de la democràcia a Turquia, Kılıçdaroğlu va dir que no hi pot haver democràcia en un país on "els acadèmics són acomiadats, els periodistes i els legisladors estan empresonats i no hi ha igualtat de gènere. Avui cadascú de nosaltres ha de lluitar contra la lluita per la democràcia i defensar els drets humans. Hem de defensar la república fins al final ", va afegir, demanant a la joventut del partit que" lluiti contra els que han traït les revolucions de la república i la democràcia, i s'interposen com lleons ".

"Vostès són els amos i guardians de la república", va afegir, citant el que va cridar el discurs de Bursa, del fundador del modern turc l'ultra imperialista Mustafa Kemal Atatürk. "Adoptem revolucions republicanes. Si sents que hi ha accions o moviments que puguin afeblir-los, no ho deixaràs a la policia, l'exèrcit o el poder judicial; hauràs d'anar a protegir els teus propis drets amb les mans, les pedres, els pals o els braços, el que tingueu ", va dir Kılıçdaroğlu, afegint que" és el dret a resistir a la joventut turca ".

Al dir que gairebé la meitat de la població de Turquia té menys de 30 anys i la majoria de la jove generació experimenta desesperança, Kılıçdaroğlu va dir que "la lluita no és fàcil. Si la lluita és contra el règim del diktat, la lluita és encara més difícil. La lluita contra l'opressió no és fàcil. Totes les lluites tenen un un preu. Els farem pagar aquest preu."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada