dimarts, 16 de gener del 2018

Celebració dels 13 anys del moviment feminista kurd Kongra Star a Alep, Síria





La conurbació alepina va acollir la celebració, el 15 de gener, de la fundació del moviment kurd. El tretzè aniversari es va celebrar a la nova sala del xeic Maqsoud que es troba a la zona d'Al-Shuqeif, on es van penjar les imatges dels màrtirs i el líder del poble kurd Abdullah Öcalan, a més de les banderes de Kongra Star.

"Les dones lliures a la Síria Liberal i Democràtica" amb aquest eslògan, centenars de dones a la ciutat d'Alep amb les Unitats de Defensa de les Dones (YPJ), Forces Femenines d'Asayîş Forces i les Forces de Protecció Socials-Dones (HPC), van reunir-se amb centenars de dones d'Alep, dels barris orientals, al-Ashrafiyah, Bani Zeid i Sheikh Maqsoud van assistir a la celebració.

La celebració va començar amb un minut de silenci per les persones caigudes en combat. Després, van parlar les dirigents de Kongra Star Fatima Hassen i Hevin Suleiman, i la comandant a Alep de les YPJ Nûjin Dêrik.Els discursos van assenyalar que les dones del nord de Síria van poder demostrar la seva capacitat i tenen una gran participació en tots els àmbits de la vida per la seva estricta voluntat derivada del pensament i la filosofia d'Öcalan.

Els discursos van assegurar que els objectius més importants de Kongra Star són:

- salvar dones de l'esclavitud

- alliberar-les,

- preservar els drets de les dones i defensar-los.

Després d'haver acabat els discursos, les bandes de dansa i cant folklòriques de Cultura i Art oferiren representacions artístiques, mentre que els participants ballaven en anelles amb cançons àrabs i kurds. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada