dissabte, 29 de desembre del 2018

PKK: La decisió de Trump no ens ha agafat per sorpresa

El membre del Comitè Executiu del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) Murat Karayilan, va assegurar que "El concepte de conspiració entre estats està sobre la taula, i serà superat". Murat Karayilan va dir que la decisió del president dels Estats Units, Donald Trump, de retirar-se de Síria és una continuació de la decisió del Departament d'Estat dels Estats Units d'atorgar recompenses a la captura de 3 líders del Moviment per la Llibertat Kurda el 6 de novembre "aquesta decisió no és una sorpresa per a nosaltres. Sabem la veritat de cada força, el que poden i no poden fer, aquesta característica dels poders hegemònics i com s'acosten als kurds. Els revolucionaris de Rojava es basaven en la tercer via, establint relacions amb tots però sense confiar en cap. Així que no assumeixo que vagin a sorgir problemes ".

Karayilan va dir que l'estat turc s'ha esforçat per implementar el camí de la conspiració contra els kurds, exigint que totes les potències prenguin una posició en contra d'ells, però la participació dels Estats Units en aquest enfocament ha estat feble. Karayilan va continuar: "Com que hi ha molts dins del govern dels EUA que estan en contra d'aquesta decisió, no creuen que això sigui correcte. Europa no creu que això sigui correcte, no s'estan unint. Alguns estats han declarat expressament que no es retiraran. Hi va haver una sentència prèvia del Tribunal de Justícia Europeu sobre el PKK que es podria considerar positiva. Potser no hi ha posicions totalment efectives que afectin el resultat, però la veritat emergent és aquesta: els que volen continuar el camí de la conspiració són l'estat feixista turc i el cercle limitat al voltant de Trump en el govern dels Estats Units. Això no és com 1999 quan diversos estats van estar involucrats i la conspiració va ser prou forta i extensa com per afectar-nos. en aquest sentit, la base no només per anul·lar el camí de la conspiració sinó també per derrotar-completament i treure'l de la taula és fort. Això s'ha vist clarament. L'estat turc s'ha esforçat durant anys, però només va aconseguir decidir restablir la conspiració amb part del govern dels Estats Units. No pensi que les meves paraules facin semblar que considerem que la conspiració és una cosa ordinària. No, per descomptat que és greu i no s'hauria de veure com una cosa ordinària. Però s'ha de saber que el camí de la conspiració entre estats està fora, i serà superat. Aquesta veritat ha de ser coneguda i creguda. Hem emfatitzar això amb tot el nostre poder ".

Karayilan va afegir que els kurds de Rojava: "Podrien construir-se nous equilibris. Ningú s'asseurà sense fer res. Podrien formar-se noves aliances. Això és així a tot el món. El punt positiu és que no hem estat sotmesos a cap de les parts fins a la data i no s'ha confiat en cap poder. Podrien mantenir relacions amb els Estats Units i seguir protegint els seus èxits i la seva revolució. El problema principal és que conserven el seu poder principal, és a dir, la seva pròpia força, la desenvolupen i confien en ella. en el sentit militar i social, han de creure en si mateixos i actuar d'acord amb la seva pròpia força. Si ho fan, podran protegir-se, participar en els nous equilibris i complir els seus objectius. Tenen el poder i l'oportunitat de fer-ho " .
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada