dijous, 13 de desembre del 2018

La Plataforma de la Llengua Kurda es posa en marxa

Nou partits kurds*, que recentment es van unir contra les polítiques d'assimilació contra la llengua kurda, van formar la Plataforma de la Llengua Kurda. Serefhan Ciziri, un dels portaveus de la plataforma, va organitzar una conferència de premsa sobre el treball que ha de dur a terme la plataforma.

Ciziri, va dir que tres portaveus van ser elegits per parlarsobre el treball i els esdeveniments de la Plataforma i van afegir que seran rotatoris i es canviaran cada tres mesos. Ciziri va afirmar que havien pres les primeres decisions concretes després del taller que van organitzar a Amed fa unes setmanes i que els tres grups de treball que van establir treballarien per "crear opinió pública", "transmetre les demandes al govern" i "dur a terme treballar sobre la base de convencions internacionals ".
Les dues dates a l'agenda de l'entitat són el 21 de febrer, Dia de la Llengua Materna i el 21 de març, Newroz (Any Nou Kurd). Ciziri va anunciar amb orgull que un departament d'educació en kurds'ha obert a una universitat japonesa, cosa que hauria de fer pensar el govern turc. Referint-se a les eleccions locals, Ciziri va dir que seria important fer que el coneixement del Kurd sigui un criteri per a la selecció de candidats per als partits kurds.

* Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Kürdistan Demokrat Partisi–Bakur (KDP-B), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), İnsan ve Özgürlük Partisi i el dretà Azadî Hareket.
Per a saber-ne més:
- Una desena de partits reclamen posar fi a l'assimilació turca i que el kurd s'ensenyi a l'escola

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada