dimarts, 30 d’octubre de 2018

Una desena de partits reclamen posar fi a l'assimilació turca i que el kurd s'ensenyi a l'escolaHalkların Demokrasi Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Kürdistan Demokrat Partisi–Bakur (KDP-B), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), İnsan ve Özgürlük Partisi i l'Azadî Hareketi han fet pública la iniciativa a Amed.

Tenen com a objectiu de desenvolupar la llengua kurda, lluitar contra l'assimilació, aconseguir el reconeixement del kurd com a llengua oficial per a ensenyar a les escoles. "Volem donar suport a les nostres institucions i persones que són experts en el sector lingüístic per unir-se i crear un terreny per crear una sinergia a través de projectes creatius, d'inclusió i de suggeriments d'opinió a llarg termini. Volem cridar la seva atenció amb una crida comuna a les institucions com la televisió, la ràdio i el diari, per contribuir a la campanya a través de programes especials i activitats literàries ".

Les iniciatives contra l'assimilació, són importants. Demanem a la nostra gent a fer front a l'assimilació, contra aquest càncer social. A l'acció per fer-te sentir al món, començant per la UNESCO de les Nacions Unides. Ens vam reunir amb la nostra gent, els nostres quadres civils i polítics per contribuir a l'enfortiment d'un entorn on prevalguessin la cultura democràtica i l'aliança nacional. Aquest és el primer pas per a aquest objectiu".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada