diumenge, 14 d’octubre de 2018

SDF anuncia la mort de 105 membres de l'Estat Islàmic en 72 hores
L'islamisme, si no se'l combat, et mata. L'autodefensa ha estat entesa per la població siriana liderada per les milícies kurdes com l'única eina de supervivència front la injustícia. Com afirmava Agustí d'Hipona 'Anem a la guerra per aconseguir la pau". Les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) són un exemple paradigmàtic d'organització armada d'autodefensa. Avui han fet públic un balanç dels combats al front d'Hajin de les darreres 72 hores. SDF va informar que havien destruït un vehicle blindat, 6 posicions de llençaments de morter i un lloc de llançament de coets en funcionament al front de Hajin.. A més, van afirmar haver danyat tres vehicles i una excavadora.

El 11 de setembre, les SDF i la coalició internacional liderada pels Estats Units van anunciar l'inici de l'ofensiva l'última localitat de l'IS que es trobava a l'est de Síria, situada al llarg del marge del riu Eufrates. Des d'aleshores, ha anunciat haver matat 651 militants de l'IS. SDF va dir que han perdut 37 lluitadors entre els seus rangs, mentre que l'Observatori sirià per als drets humans del Regne Unit va dir que més de 57 dels seus combatents han mort.

Divendres, l'IS va atacar un campament de persones desplaçades internament al poble d'Al-Bahra i també va recuperar Baghouz parcialment, al nord i sud de Hajin, aprofitant una tempesta de pols i altres condicions meteorològiques pobres per infiltrar-se en el lloc i segrestar a centenars de civils.Contraatac llençat divendres per l'IS al nord del front aprofitant una tempesta de sorra enorme. Els islamistes han capturat diversos vehicles i desenes de membres de les SDF.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada