dissabte, 20 d’octubre de 2018

L'Iran executa 3 súbdits kurds més

Mawloud Sha-Husseini, de la ciutat de Divandarreh (Diwandara) de la província del Kurdistan, va ser arrestat el 2014 per carregar drogues i poc després va ser condemnat i lliurat una sentència de mort. Dimarts es va dur a terme l'assassinat a la presó central d'Isfahan, va dir Iran Human Rights Monitor.

Diumenge, Aslan Shirani, de 33 anys, també va ser executat. Aquest presoner kurd de la ciutat de la ciutat de Miandoab a l'oest d'Azerbaidjan i fou mort la presó de Maragha a l'est d'Azerbaidjan. Va ser condemnat per "assassinat premeditat" el 2015.

Tres dies més tard, a la presó de Ilam Central, un altre presoner kurd anomenat Kurosh Behzadian, l'edat i el lloc de naixement no estan clars, va ser penjat fins a la mort sis anys després de ser condemnat pels mateixos càrrecs.

Segons Amnistia Internacional, entre els 23 països que van executar sentències de mort el 2017, "Iran va executar almenys 507 persones". Almenys 31 d'aquestes execucions eren públiques, i cinc d'aquells executats tenien menys de 18 anys. Aquests números representen més de la meitat de totes les execucions registrades el 2017.

De març a setembre, l'Iran ha penjat més de 40 kurds iranians i va condemnar a la mort d'una dotzena d'altres activistes, segons informa Hengaw, un grup que escriu sobre violacions dels drets humans que involucren els kurds a l'Iran.

Altres casos que van cobrar atenció internacional durant les últimes setmanes van ser Ramin Hussein Panahi i dos cosins Loghman i Zaniar Moradi que van ser executats el 8 de setembre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada