diumenge, 28 d’octubre de 2018

Congrés Nacional del Kurdistan a l'exili cridant a la unitat dels partits kurds


La 18a Assemblea General del Congrés Nacional del Kurdistan (KNK) es va iniciar el 26 d'octubre i clou avui a Baarlo, Països Baixos. La conferència va començar amb un minut de silenci. Van assistir copresidents de la KNK, membres de la junta directiva i polítics del Kurdistan. També es van unir centenars de delegats de Kurdistan i Europa.


En el seu discurs d'obertura, el membre del Consell Executiu Zübeyir Aydar va dir que s'estava duent a terme una gran guerra al Kurdistan. En subratllar que la KNK ha estat lluitant per la unitat del poble kurd durant 20 anys, Aydar va afegir que la KNK ha estat la casa dels partits polítics al Kurdistan.

Després del discurs de Aydar, els copresidents de la KNK Nilüfer Koç i Rêbuwar Resid van realitzar les seves breus ponències. Parlant sobre els atacs duts a terme per les forces d'ocupació contra l'Kurdistan, el copresident de la KNK, Koç, va dir que els kurds han estat lluitant contra aquestes agressions durant anys.

Fent èmfasi que els kurds haurien unir-se per enfrontar-se als poders colonials, Koç va declarar que la KNK ha estat treballant per aquest fi, juntament amb la majoria dels partits al Kurdistan.

Parlant en nom del Moviment de Dones Kurdes Europees (TJKE), a l'exili, Zilan Serhat va dir que després de la revolució de Rojava, els kurds que viuen en diferents països del món han dirigit la seva atenció a aquesta regió. En afirmar que el poble kurd i la llibertat de les dones kurdes realment passen per la unitat, Serhat va dir: "En aquests moments, hi ha una oportunitat per a l'alliberament del poble kurd. Si la unitat nacional es basa en els principis de la vida lliure, cap poder podrà enfrontar-se contra Kurdistan ".

Parlant en nom de la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK del Kurdistan de l'Iraq) en la reunió, Rêzdar Abdullah va emfatitzar que la conferència era un pas important cap a la unitat nacional. Abdullah va dir que l'alliberament del Kurdistan no va a succeir amb l'alliberament d'una sola part. Va dir que totes les parts del Kurdistan han de sentir responsables de la llibertat dels kurds.

Parlant en nom de KODAR (Kurdistan de l'Iran), Siyamend Mihuni va dir que l'Iran ja no pot continuar amb les velles polítiques. "Hem de portar a terme una lluita comuna per la democràcia i una nova vida a Rojhilat. La KNK ha d'implementar polítiques que integrin a tots", va dir.

A l'acabar el primer dia de treball, el copresident de KONGRA-GEL, Kurdistan de Turquia,, Remzi Kartal, va pronunciar el seu discurs i els delegats i convidats van escoltar un missatge enviat pel membre de KNK, Cemil Bayik.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada