dimarts, 23 d’octubre de 2018

El 2n congrés del PADÊ es declara "laborista yezidi"

El II Congrés del Partiya Azadî û Demokrasiya Êzidiyan (Partit de la Llibertat i la Democràcia de la Terra Yezidi) (PADÊ) es va celebrar al districte de Xanesor de Şengal, Kurdistan de l'Iraq, el 30 d'octubre. Al congrés, on es van modificar dos articles de l'estatut del partit i els membres del Consell Executiu del Politburó foren elegits.

Sota el lema' Llibertat, democràcia i pau", la formació kurda va aplegar 300 delegats/des amb convidats de Rojava, Europa, la plana de Niniveh, i els representants dels partits i institucions de Mossul. L'organització va definir-se com a laborista yezidi i va proposar-se  defensar "els drets de la nostra gent que han estat usurpats i destruïts durant cent anys. El nostre objectiu com PADÊ és obtenir els drets legítims de la nostra gent. Sobretot de l'Iraq."

Emer Saleh, en el seu discurs en el congrés que va començar amb un silenci en memòria dels màrtirs de la revolució, va obrir l'esdeveniment. El Congrés va continuar amb els discursos dels representants d'institucions i organitzacions després de llegir l'informe anual del PADÊ, en especial la seva legalització per part del govern estatal iraquià. El PADÊ és proper a la Confederació KCK.

Qui són els yezidi?


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada