dimarts, 23 d’octubre de 2018

PKK: "La política expansionista turca està basada en aspiracions neo-otomanes i suposa una amenaça generalitzada"


Murat Karayilan, del Consell executiu del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) ha analitzat la situació actual al Kurdistan: "La guerrilla no només lluita pel poble kurd, lluita per tots els pobles oprimits. En aquest moment, l'Estat de Turquia vol ocupar Síria, Iraq i el sud del Kurdistan. Aquesta intenció suposa un greu perill no solament per al poble kurd, sinó per a tots els pobles de l'Orient Mitjà. La política expansionista turca està basada en aspiracions neo-otomanes i suposa una amenaça generalitzada. Pretén estendre la ideologia del turanisme i els nacionalismes. Per tant, la lluita dels guerrillers suposa tant una democratització per a Turquia, com una coexistència lliure i igualitària dels pobles de la regió.

A la tardor de 2016, i també a l'abril de 2017, l'Estat de Turquia va difondre la mentida que el PKK estava a punt de ser aniquilat. 'Ningú pronunciarà el nom del PKK mai més perquè serà destruït aquest hivern', deien. Els guerrillers són part del poble. Si l'Estat de Turquia pogués deixar sense menjar a la guerrilla, probablement ho hauria fet en els últims 35 anys. Ha utilitzat els mateixos mètodes amb anterioritat, ha aplicat els mateixos embargaments, i no obstant això, ha eliminat a la guerrilla? Els representants de l'Estat fan veure que estan dient alguna cosa completament nova, però és una cosa que l'Estat tracta de fer amb freqüència .. Ho diré clarament: la guerrilla no tindrà cap problema amb aquest tema ".

"Erdoğan parla obertament com a portaveu dels grups d'Al-Nusra. Creu que pot enganyar a tot el món si els jihadistes abandonen algunes de les seves armes pesades a uns pocs quilòmetres de distància. De moment, hi ha fins i tot alguns grups que s'hi oposen. Erdoğan utilitza al MIT (servei d'intel·ligència turc) per convèncer-los. Actualment, els jihadistes d'al-Nusra encara estan en les seves posicions. No van abandonar la zona designada com d'amortiment o desmilitaritzada, sinó que, més aviat al contrari, van continuar expandint les seves posicions per ordre de Erdoğan i van retirar només unes poques armes pesades com a prova de la seva retirada. En aquest sentit, la promesa feta a Rússia no s'ha mantingut. A més, les relacions entre els jihadistes locals, incloent al ISIS, i el règim de Erdoğan, estan sent provades. Sempre ho hem dit, però ara està passant davant de tot el món. "

"El nostre poble i la gent en general han de saber que els responsables d'aquest genocidi feixista hauran de retre comptes. Ningú ha d'assumir que aquestes massacres i la neteja ètnica quedaran impunes. El poble kurd també té forces polítiques i armades. Només cal que la gent a tot arreu del Kurdistan utilitzeu les oportunitats donades. Les condicions per a la victòria dels pobles del Kurdistan i la regió són favorables ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada