dilluns, 29 d’octubre del 2018

Jinwar, el poble només de dones obrirà el 25 de novembre, Dia Mundial contra la Violència a la Dona


La iniciativa de Jinwar és especialment il·lusionant per a les feministes kurdes del Kongreya Star. Es tracta d'un poble només per a dones dissenyat per elles amb criteris ecològics. Ja hi ha ha 30 cases de diferents mides per a dones amb una gran varietat de necessitats, algunes amb fills. El socialisme i el feminisme són les altres bases de Jinwar: les cases són comunals i tot es fa amb paquets col·lectius. La intenció és donar la benvinguda a les dones que estan divorciades, fins i tot aquells que volen viure-hi o els que no volen viure sense patriarcat.

En total, es construiran 60 habitatges, dues escoles, una acadèmia i un centre de salut natural. Estan en contacte amb els pobles circumdants i han rebut certs requisits per portar els seus fills a les seves escoles. La part més singular del projecte és la agrupació: "les àrabs no tenen una agrupació de dones i aquí estan".


La construcció bàsica del llogaret de les dones Jinwar està acabada. Trenta cases, una cuina comuna, una escola, un centre de salut natural, un centre de reunió per al Consell, una botiga, una fleca, una piscina i un lloc d'emmagatzematge estarà acabat el proper 25 de novembre, quan es commemora el Dia Mundial contra la Violència a la Dona. Les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) han desplegat les seves milicianes a la localitat per a ajudar a construir-la doncs la milícia d'autodefensa entén que és tant important construir la pau que defensar-se de la guerra.  

En el llogaret, que va començar a construir-se al nord de Síria el 2016, les cases són de diferents mides i totes compten amb diverses habitacions, una sala d'estar, la cuina i un bany. Les cases es construeixen d'una manera ecològica, amb parets de tova i bigues de fusta.

Jinwar té un concepte en el qual l'ecologia i la vida lliure són unes de les seves bases principals. El projecte està impulsat pel Kongreya Star, la principal organització de dones del nord de Síria.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada