dissabte, 6 d’octubre de 2018

106 de kurds/es es suiciden en mig any a l'Iran

Un 42 % dels suïcidis estan vinculats a la pobresa i l'atur massiu provocat per la ineficient gestió del govern teocràtic islamista. Les persones mortes eren 56 homes i mig centenar de dones. Les províncies que majoritàriament ocupen les minories a l'Iran, entre elles els kurds, tenen taxes d'atur més elevades. Els habitants locals s'han queixat contínuament de dècades de negligència del govern i polítiques xovinistes que desincentiven el desenvolupament d'infraestructures i les oportunitats laborals a les ciutats kurdes àrabs, balutxis o àzeris, deixant les seves regions empobrides greument mentre s'afavoreix el centralisme imperialista persa

Les taxes d'atur a l'Iran són gairebé el doble de les províncies kurdes, amb una mitjana estatal de 12,4 en l'any fiscal març 2016-2017, Financial Tribune, un mitjà de comunicació anglès basat a l'Iran. En canvi els números oficials del Centre d'Estadística d'Iran, afirmen que: "La província de Kermanshah va presentar la taxa d'atur més alta del 22% entre totes les províncies iranianes". Kermanshah és de majoria kurda.

Iran es deté al llarg de la principal ruta de comerç de drogues entre Afganistan i Europa. I el consum de drogues s'ha ampliat a l'antiga Pèrsia de forma massiva. Segons l'Oficina de Salut Psicològica i Social del Ministeri de Salut de l'Iran que afirma que el 2017, més de 23 el percentatge d'iranians pateixen desordres mentals, incloent trastorns de depressió i ansietat. Molts deriven cap a les drogues que els acaben provocant la mort per sobredosi com a forma de suïcidi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada