dilluns, 8 d’octubre de 2018

Conferència internacional de dones : 'Fent la revolució'

La Conferència Internacional de Dones 'Fent la revolució' va abordar les necessitats de les dones i va explorar les formes d'unir esforços, lluites i pràctiques. L'esdeveniment es va realitzar entre el 3 i el 7 d'octubre a Frankfurt, Alemanya, impulsada pel moviment de dones

Els conflictes del nostre temps, va dir la moderadora Meral Cicek de REPAK (sud de Kurdistan), no només han provocat molt dolor, violència i la fugida de milions de persones de les seves terres, sinó que també ens han donat l'oportunitat de teixir la nostra pròpia forma de vida. Quins són els paràmetres, va preguntar Cicek, que estem proposant?

Per respondre a aquesta i altres preguntes es va cridar a diversos portaveus. Siana Bangura, de la Black Feminist Platform, Regne Unit, va dir que les dones s'han enfrontat a una ferotge repressió racista, que es manifesta en la colonització per l'esclavitud arcaica i l'agressió que ve amb ella en diferents formes.

Radha D'Souza, lectora de lleis de la Universitat de Westminster, va dir que els bells colors representen com les dones a l'Índia es dobleguen, lluiten i resisteixen els atacs de les polítiques neoliberals del capitalisme i els atacs generals del patriarcat.

Shereen Abou Al Naga, professora de literatura anglesa a la Universitat de El Caire, va dir que les dones d'Aràbia van sofrir una perduda doble de llibertat deguda al patriarcat àrab, que a més ha perdut el seu poder regional i mundial davant l'hegemonia capitalista.

Sylvia Marcos, acadèmica dels moviments indígenes a les Amèriques, Mèxic, va dir que les dones en el moviment zapatista parlen del mateix amb una sintonia diferent.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada