dimarts, 16 d’octubre de 2018

Les i els mestres del Kurdistan iranià es declaren en vaga després de la mort d'una nena de 7 anys a una escola


Els mestres de diverses ciutats iranians van llançar el diumenge una vaga de dos dies, sortint de classes i organitzant segudes, fent demandes molt àmplies d'un millor nivell de vida al dret dels estudiants a aprendre en la seva llengua materna.

Els sindicats van afirmar que les vagues estan motivades pels baixos salaris, una moneda des valoritzada i la supressió d'activistes de drets humans per Teheran, entre altres motius. El segon dia de la vaga, els professors van portar a les xarxes socials a compartir imatges de les seves protestes a les ciutats de Teheran, Mashhad, Tabriz, Shiraz, Hamadan, Isfahan, Semirom, Yasuj i el Kurdsitan iranià (Rojhilat) a Marivan (Mariwan), Kermanshah (Kermashan), Ilam, Sanandaj (Sine). Als llocs de les xarxes socials, els professors poden veure's reunits a les sales d'escoles, a les oficines principals o a l'exterior, tenint signes sobre els quals s'escriuen les seves demandes. "Volem escoles segures i estandarditzades", llegeix un dels cartells.

Les vagues es produeixen una breu setmana després d'haver informat d'un incident que afectava a una nena kurda de set anys d'edat en un poble de la província de Sine, que va morir després d'haver-se esfondrat una vella paret de l'escola, enterrant-la en vida.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada