divendres, 19 d’octubre de 2018

Si no guanyes les eleccions... inhabilites als qui ho fan; desposseits 260 càrrecs locals kurds per Turquia

Fins a 260 persones escollides a les eleccions locals han estat desposseïdes dels seus càrrecs electes pel govern autoritari de Recep Tayyip Erdogan . En gran part es tracta de caps de veïns i veïns elegits coneguts com a mukhtars, de les províncies kurdes. Responsables dels afers locals de la seva comunitat, els mukhtars són elegits juntament amb els alcaldes en les eleccions celebrades cada cinc anys. Però no poden córrer en la llista d'un partit polític, sinó a títol personal. Nebahat Durmaz, primera dona mukhtar a Derik, de Mardin, es troba entre les desposseïdes. El govern ha nomenat buròcrates en el seu lloc.

Les properes eleccions locals se celebraran el 31 de març de 2019. Erdogan va prometre recentment apoderar-se dels municipis kurds si guanyen victòries als alcaldes de l'oposició Partit Demòcrata dels Pobles (HDP) a les urnes. Democràcia a la turca o autocràcia, simplement. A més la policia va arrestar almenys dos dels mukhtars, Mehmet Emin  del llogaret Ciftlik a la província de Sanliurfa i Hanifi Gulen de Karahasan a Amed (Diyarbakir en turc).

Actualment hi ha més de 10 diputats/des, incloent l'antic co president de HPD Selahattin Demirtas, més de 80 alcaldes i uns 7.000 membres de partits kurds a les presons turques.

La setmana passada el govern turc va desposseir de les seves funcions 559 guàrdies civils, paramilitars kurds que Ankara paga per ajudar a l'exèrcit turc a lluitar contra els altres Kurds. El Ministeri de l'Interior va acusar la mateixa acusació de tenir vincles amb la resistència del PKK.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada