diumenge, 6 d’octubre del 2019

Erdogan es desdiu de l'acord i anuncia que atacarà el Nord de Síria en 48 hores


Les autoritats turques han expressat en moltes ocasions que el seu objectiu és transformar la demografia de majoria kurda al nord de Síria amb almenys 1 milió de refugiats d'un total de 3,6 milions de refugiats d'aquest país àrab que estan al seu territori. Erdogan ha amenaçat de "obrir les portes "a Europa als desplaçats, llevat que la UE li proporcioni suport en el procés de reubicació.

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, va declarar ahir que el seu país està a punt per començar la seva pròpia operació militar al nord de Síria, informen mitjans locals. L'objectiu, segons el mandatari, és eliminar de la zona a les forces kurdes de les Unitats de Protecció Popular (YPG), que defensen la regió.
"Farem aquesta operació tant per terra com per aire tan aviat com avui o demà", ha afirmat Erdogan durant un esdeveniment polític, afegint que Turquia tenia com a objectiu "regar l'est de l'Eufrates amb fonts de pau" i assentar els refugiats sirians allà.

Erdogan va explicar que Turquia va decidir iniciar un operatiu unilateral a la regió després del fracàs dels intents de crear una zona de seguretat al nord-oest de Síria juntament amb EUA. EN realitat la zona de seguretat ha funcionat a la perfecció amb patrulles conjuntes i retirada de les YPG i SDF de la frontera. Funcionaris militars turcs i nord-americans van acordar el 7 d'agost establir una zona segura a la frontera siriana que, segons Ankara, hauria de quedar lliure de les YPG, així com desenvolupar un corredor de pau per facilitar el moviment de sirians desplaçats que volen tornar a la seva terra natal.

El líder islamista i imperialista turc va denunciar que Washington està sent molt lent i no està prenent les mesures adequades. A més, va qualificar les perspectives d'establir una zona segura conjunta com "un conte de fades".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada