dilluns, 22 de juny del 2015

Burkan al Firat captura la base de Brigada 93

La base militar està situada a 56 quilòmetres de la capital de l'Islamic State (IS) a Síria, ar-Raqqà. Va ser conquerida pels islamistes el 6 d'agost de 2.014. Era la darrera base militar no aèria que quedava en mans dels lleials a Àssad al nord d'ar-Raqqà. Una setmana abans havia caigut la base del regiment 121. Aquestes dues captures van suposar un reforç armamentístic notable per l'IS. La base tenia mig centenar de tancs. Amb aquest reforç, un mes després, iniciava l'ofensiva contra Kobanê.

Aquell setge va ser dramàtic. Envoltats i sense possibilitat d'escapar, els soldats d'Àssad van ser esclafats pel nou armament de l'IS. Més de 300 van morir en els combats front 90 islamistes. Un grapat van escapar però el centenar que van ser presos van ser executats de forma cruel per l'IS qui, des de llavors, ha usat la base. Foren decapitats.

Un dels militars de l'exèrcit sirià executat per l'IS el passat agost quan va caure la base


Avui les forces aliades de Burkan al-Firat han expulsat els darrers islamistes de la base. L'ofensiva està composada per tres brigades del Free Syrian Army i unitats de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Feia una setmana que s'hi combatia.  La infraestructura és situada al sud de la ciutat d'Ayn Issa que, malgrat una setmana de combats, continua en mans de l'IS.Fotos d'avui de @jackshahine0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada