dissabte, 27 de juny del 2015

La Generalitat condemna els atemptats de Tunísia, França i Kuwait però no el de KobanêLa Vicepresidenta i nova portaveu del Govern, Neus Munté, va condemnar "rotundament" els atemptats de l'Estat Islàmic a Tunísia, França i Kuwait, i va expressar la "solidaritat de tot el poble de Catalunya amb les víctimes d’aquestes accions brutals i amb els seus familiars i amics". Munté ha recordat que "Catalunya ha estat en el passat objectiu d’atemptats terroristes i sempre estarà al costat de la llibertat, la vida i la democràcia, i frontalment en contra de la barbàrie".

Sempre? No. Mentre els atemptats citats sumaven 28, 1 i 15 víctimes mortals, el de Kobanê ja en suma 201. L'ha realitzat el mateix grup, l'Estat Islàmic. En el mateix marc d'atacs del Ramadà i amb un sistema similar però més brutal. Les víctimes kurdes, per a la Generalitat, no mereixen la "solidaritat de tot el poble de Catalunya". Ni menció.

Neus Munté va explicar que el Govern, a través de la secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, traslladaria el seu condol als ambaixadors dels països on s’han produït aquestes accions terroristes. En canvi no traslladarà cap condol a les autoritats de Kobanê en la seva línia d'ignorar, menysprear, el patiment del poble kurd a Síria.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada