divendres, 5 de juny del 2015

L'IS a 2 km d'Al-Hasakah (Kurdistan de Síria)

L'Islamic State (IS, Estat Islàmic) va llençar el primer atac suïcida contra la línia de defensa de l'Exèrcit Àrab Sirià (conegut per les sigles en anglès, SAA), l'exèrcit lleial a Baixar al-Àssad, a mitja tarda. El conduïa un iranià segons el propi IS. A partir de llavors va llençar una ofensiva per trencar les línies de defensa centrades en tres eixos: la subestació elèctrica, la presó, situada al sud d'Al-Hasakah, i el punt de control anomenat Panorama. Els atacs d'artilleria han estat constants com es mostra a aquest vídeo que acaba amb un atac suïcida islamista:

A part del foc d'artilleria, aprofitant la foscor, l'IS s'ha emparat de l'estació subelèctrica i, parcialment del control de Panorama- Pel que fa a la presó asseguren que l'han ocupada parcialment alliberant 200 presos.

Per tant ja és a només dos quilòmetres de la ciutat d'Al-Hasakah (Syria Direct ho reduiex a 1,5). L'Exèrcit d'Àssad i la milícia auxiliar de les Forces de Defensa Nacional (NDF) han mantingut la resta de línies de defensa durant la nit.  En total l'IS ha fet suïcidar onze militant en sengles atacs contra posicions de l'exèrcit regular sirià.

Les YPG s'han ofert per ajudar a l'exèrcit sirià i les NDF en la defensa de la zona sud de la ciutat. Com es pot veure en el mapa, la milícia kurda controla la part nord i està separada de l'IS per la franja sota control de l'exèrcit d'Àssad. Les YPG ja han anunciat que estan enviant reforços a Al-Hasakah però no s'ha confirmat que estiguin al front lluitant plegats amb l'SAA.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada