divendres, 26 de juny del 2015

La segona pitjor massacre de la guerra de Síria amb 233 morts

L'Observatori Sirià de Drets Humans (SOHR) ha elevat el nombre de víctimes en l'atac del 25 de juny, contra la ciutat kurda de Kobanê. Un atac precedit de la neteja ètnica per part del grup Estat Islàmic contra la població kurda d'ar-Raqqà que ha estat expulsada de manera purament racista enmig del silenci internacional. Fins a 30.000 persones han rebut l'ordre d'abandonar la capital de província. Quan ho han fet, en molts casos, els han explotat mines plantades a les carreteres. Una part han marxat a Homs i Palmira, d'altres a Kobanê, molts no tenen on anar.

L'atac múltiple d'ahir, practicat per cinc escamots ha estat "la segona pitjor massacre de la guerra de Síria" segons el SOHR. Que el gruix del grup va provenir de Turquia és obvi. Que hi havia membres de l'Estat Islàmic (IS, Estat Islàmic) dins la ciutat també. Aquesta han entrat a la ciutat que és oberta a totes les persones refugiades o no. De fet hi ha membres de KurdisCat que han pogut entrar. Un dels punts del "Contracte Social" vigent a Rojava és que es deixarà entrar a tota persona i s'acollirà a tot refugiat. Aquesta porositat ha permès a membres de l'IS establir-se dins de Kobanê i preparar l'atac d'ahir.


El balanç dels atacs és de 146 persones mortes segons el SOHR l dia 26. Aquest balanç ha estat elevat a 233 més 267 ferits pel ministre de sanitat Welat Ömer el diumenge 28. Els agressors, un centenar i disfressats de membres de l'FSA o YPG, van iniciar l'atac a les quatre de la matinada. L'atac va ser purament "terrorista". Sovint s'abusa d'aquest terme però en aquest cas l'objectiu era atemorir la població civil de forma clara. Excepte l'atac al portaveu dels Revolucionaris d'ar-Raqqà, un dels grups de l'FSA que és dins de Kobanê, la resta foren atacs indiscriminats. Bona part dels morts són mainada. El propi portaveu de Revolucionaris d'ar-Raqqà va sobreviure però sis membres de la seva família foren executats. El fet que coneguessin la seva casa confirma que part de l'atac va venir des de dins. La tesi turca de que van travessar 50 quilòmetres, de Jarablus, amb cinc vehicles carregats d'explosius des de Jarablus, amb un pont que el propi IS va volar, cau pel seu propi pes. En especial quan l'atac va començar al punt fronterer amb Turquia des d'on entren, amb permís d'Ankara, com el novembre. Avui centenars de persones terroritzades han dormit al ras just a la línia de frontera fugint de la ciutat. Els combats continuen hores d'ara. L'IS manté uns 80 ostatges a l'hospital de Mishtenur i controla també l'escola i altres sectors d'aquest barri.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada