divendres, 26 de juny del 2015

El govern del cantó de Cizîrê es reuneix d'emergència sobre Hasakah

L'assemblea executiva del cantó autònom de Cizîrê, un dels tres cantons de Rojava (Kurdistan de Síria) s'ha reunit en situació d'emergència. La situació a la ciutat d'al-Hasakah és el motiu. Des de la passada nit del dia 24 la ciutat pateix una enèsima ofensiva islamista. Aquesta vegada, però, han aconseguit trencar les línies defensives de l'exèrcit sirià. Els lleials a Àssad controlen la meitat sud de la ciutat mentre les milícies kurdes ho fan a la part nord. Malgrat certs conflictes, sovint provocades per les NDF, una milícia auxiliar formada sovint per mercenaris àrabs i lligada al govern, la coexistència és pacífica a la ciutat.


La irrupció dels fonamentalistes a Hasakah s'ha produït pel districte de Nashwa. Actualment aquest està en mans de forma gairebé absoluta dels atacants doncs les tropes d'Assad s'han retirat. Membres de les NDF s'han passat als atacants en aquest districte. En canvi al barri de Ghazal, al sud del districte d'Aziziya, els membres de les NDF s'han passat a les YPG o Unitats de Defensa Popular.

L'assemblea del cantó ha apostat per a que que la població de la ciutat "restin units per defensar-se contra les massacres". "La ciutat d'al-Hasakah i les altres regions d'estar unides i defensar-se." "Els atacs volen a crear problemes entre les comunitats de la ciutat i espantar la gent per tal de fer que la gent se'n vaguin." la declaració, en situació d'emergència pot voler dir la imminent entrada en combat de les YPG també a al-Hasakah.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada