diumenge, 28 de juny del 2015

Les YPG comencen a desplegar-se als controls que l'exèrcit ha abandonat a Hasakah

Arran de la retirada de les forces regulars sirianes de diversos controls a la ciutat d'al Hasakah (Rojava, Kurdistan de Síria) els militants de l'Estat Islàmic (IS) van poder dissabte a infiltrar-se a la part kurda de la mateixa. Concretament al districte est d'Aziziya i al barri de Ghazl.Cèl·lules dorments de l'IS a les dues zones urbanes van prendre el control de part dels barris, i van exigir a la gent a jurar lleialtat a l'Estat islàmic. També van atacar un lloc de control de seguretat al districte d'al-Ghazl amb un cotxe bomba, causant 20 morts entre els soldats d'Àssad.

Donat que la situació ja és insostenible les
Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) es van desplegar en els barris de Aziziya i Ghazl en un intent d'aturar l'avanç islamista arran de la sobtada retirada de les forces pro-règim de seguretat. Segons Hawar News la infiltració al districte d'Aziziya, el més gran de tota l'urbs, ha quedat aturat. Actualment les YPG estan combatent contra els invasors al barri de Salihiya, un dels 29 de la ciutat.

A les zones sota control kurd s'han mobilitzat les YPJ, un petit destacament àrab d'al Sanadid i les forces cristianes de Sutoro i el Consell Militar Siríac. Aquestes dues darreres esperen un atac imminent al centre nord oest de la ciutat on hi ha l'església assíria. De moment, però les forces regulars mantenen aquestes posicions. Tot i això ara és qüestió de carrers que els dos flancs de l'IS contactin pel centre i deixin tancada en una bossa la resistència pro-règim del districte de Gweira al sud com es pot veure al següent mapa de @CizireCanton :"Les forces kurdes van prendre el control de l'Hospital Nacional al barri Aziziya i l'Escola d'Infermeria de prop, després de la retirada de les forces pro-règim", segons recull Ara News d'una persona de la localitat. 


Des de la base de Jabal Kawkab (10 quilòmetres a l'est de Hasakah) l'exèrcit està bombardejant el districte de Nashwa. Més al sud, al districte de Gweira un atac d'artilleria ha fet volar part de la central energètica de Sadkob. Finalment al migdia l'aviació siriana ha detectat a Buqmal (sud) i destruït un comboi de l'IS que anava a reforçar els atacants. 

 En quadrats i negreta els cinc districtes en que es divideix la ciutat d'al Hasakah. Hores d'ara l'únic on l'IS encara no ha entrat és del de Nasra.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada