divendres, 29 de juny del 2018

Tres coalicions i 38 partits aprovats pel Comitè Electoral pel 30 de setembre

Les eleccions autonòmiques kurdes a l'Iraq, el 30 de setembre, ja tenen dipositades les diferents candidatures. S'hi presenten 38 partits i tres coalicions segons ha anunciat la Comissió Alta del Comitè Electoral i del Referèndum. El termini per registrar-se va acabar el 23 de juny.

Les tres coalicions són:

1) Aliança Sardam (Moderna), integrada per: Partit Democràtic Socialista del Kurdistan (Hizbi Sosialisti Dimokrati Kurdistan, KSDP) del veterà Muhammad Haji, el comunista Partit dels Treballadors i Obrers del Kurdistan (Hizbi Zehmetkeshani Kurdistan, PZK, escissió del 1985 de l'anterior, no confondre amb el PKK) i la Unió Nacional Democràtica del Kurdistan (Yekitiya Netewayî Demokratî Kurdistan, YNDK). Aquest partit, separat del PKK el 1995, propugna un programa pan kurd independentista i té suports importants a Jordània. Dirigit per Ghafour Makhmouri representa l'ala propera al PDK ja que la que va alienar-se amb l'UPK va ser exterminada en el conflicte civil kurd de principis dels segle XXI.

Haji, Makhmouri i Balen Mahmoud. líder del PZK

2) Coalició 'Unió Nacional', integrada per partits assiris i caldeus de confessió cristiana.

3) "Front de Reforma", integrat per la Unió Islàmica del Kurdistan (KIU) i el Moviment Islàmic del Kurdistan (IMK).

La comissió ha rebutjat les sol.licituds de tres partits que no compleixen els seus requisits: l'Aliança d'Igualtat de Turkmenistan, el Partit Demòcrata Yezidi-Turcman i el partit de l'Aliança Assíria.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada