divendres, 15 de juny del 2018

HDP denuncia 200 detencions i 57 atacs a actes electorals en un mes i migEl Partit Democràtic del Poble (HDP) ha emès un informe sobre els atacs als quals ha estat sotmès el partit durant la campanya electoral. Segons el text, en els últims 45 dies, més de 200 membres del HDP han estat detinguts, 16 membres del HDP han estat empresonats i diverses oficines del partit han estat atacades més de 50 vegades. El règim AKP-MHP ha augmentat la pressió i els atacs contra el HDP. Dels membres del partit han estat seleccionats a causa de la funció clau que compleixen en les eleccions, en aquesta selecció almenys 208 han estat detinguts i 16 han quedat arrestats en els últims 45 dies. També hi ha hagut almenys 57 atacs contra les oficines del partit dins el mateix marc de temps.

Segons un article de l'Agència de Mesopotàmia, el Partit Democràtic dels Pobles (Halkların Demokratik Partisi - HDP) va emetre un informe sobre els obstacles i atacs contra els partits polítics en el període de la campanya, inclosos els que han rebut el Partit Saadet i CHP per part de l'AKP (islamista)- MHP(neofeixista).

L'informe inclou informació sobre els atacs i les prevencions de cada dia. Segons aquest informe, els atacs van començar el 28 d'abril i van continuar fins al dia en què es va emetre l'informe, que també esmenta presidents de districtes i províncies, i dotzenes de membres del partit, detinguts per fer campanya, i joves que van ser detinguts per corejar lemes. Els combois del HDP, les inauguracions i les reunions de les oficines de campanya s'han dut a terme sota bloquejos. Al copresident del HDP Sezai Temelli se li va impedir anar a l'estranger per fer campanya, se li va confiscar el seu passaport i no se li va permetre sortir del país.

L'informe també va assenyalar que els governadors van participar en les campanyes electorals de l'AKP saltant-se la neutralitat institucional. La policia va amenaçar de fer campanya als membres del HDP i els va impedir ballar el halay, així com també col·locar pancartes a les oficines del partit. També es va detallar atacs contra el comboi, incloent a la co presidenta del HDP Pervin Buldan en Nazilli i en contra dels votants a Ankara, després de la reunió popular del copresident Sezai Temelli a la ciutat.

L'atac contra els treballadors de la construcció kurds a Karapürçek, Ankara llençats des d'un quart pis pel sol fet de ser kurds i l'atac quan un camioner va ficar el seu vehicle a l'autobús d'eleccions del HDP a Kayseri també es van incloure en l'informe. L'informe també va enumerar els atacs i obstacles contra el CHP, el partit İyi i el partit Saadet, en diverses ciutats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada