dimecres, 18 de desembre del 2019

Erdogan substitueix 31 ajuntaments democràtics per "autoritats" nomenades a dit

La co-alcaldessa del Partit Demòcrata dels Pobles (HDP), Ülkü Karaaslan, el co-alcalde de Bulanık, Adnan Topçu i el president del districte d'Erentepe, Dilaver Keskin, van ser presos sota ordre del Ministeri de l'Interior per al·legacions de "fer propaganda per a una organització il·legal."

Com en la resta de casos s'ha designat a dit un síndic per substituir els co-alcaldes escollits democràticament. El governador del districte de Bulanık va designar el ministre de Mehmet Ilidi per als municipis del districte de Bulanık i Erentepe, el governador del districte de Varto, Ertuğrul Avcı, com a síndic del municipi de Varto.

En total els ajuntaments 31 municipis governats per l'HDP han estat ja destituïts o s'han nomenat síndics. L’HDP va guanyar un total de 65 municipis a les eleccions locals del 31 de març, incloses 3 ciutats metropolitanes, 5 províncies, 45 districtes i 12 ciutats. Amb els últims nomenaments de síndics, 3 ciutats metropolitanes, 25 districtes i 3 municipis han estat designats com a síndics. 19 co-alcaldes substituïts pels síndics van ser arrestats i 5 co-alcaldes continuen en presó preventiva.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada